Departamentul Genetica Clinica  

GENETICA Clinica

Departamentul ofera servicii de consult, diagnostic si sfat genetic pentru pacientii cu risc de boala genetica.
  Departamentul Citogenetica  

CITOGENETICA

Departamentul realizeaza analiza cromozomilor, pentru a diagnostica anomaliile cromozomiale asociate sindroamelor si bolilor genetice.
  Departamentul Genetica Moleculara  

GENETICA Moleculara

Departamentul realizeaza analize ADN pentru boli genetice mostenite sau dobandite, boli infectioase si analize de predispozitie la boala.
 

Despre Genetica

Disciplina de genetică există din anul 1923, intemeiată sub numele de Biologie medicală de către Rene Janel. In perioada 1950-70 disciplina a fost condusă de către Acad. V. Preda, căruia i-au succedat Prof. Dr. Octaviana Crăciun, Prof. Dr. Lucia Bareliuc şi Prof. Dr. Ariana Protase.

Din anul 1997 şeful disciplinei este Prof. Dr. Ioan V. Pop, care propune Decanatului Facultăţii de Medicină, schimbarea curriculei şi implicit a numelui din Biologie-Genetică în Genetică Medicală.

Genetica Medicală este inclusă în grupa specilalităţilor medicale din nomenclatorul Ministerului Sănătăţii.

Disciplina are două compartimente:

  1. didactic - situat în clădirea "Pasteur", aripa de nord, la mansardă, unde există 5 săli de lucrări (fiecare cu o suprafaţă de 16 m2, respectiv cu capacitate găzduire a unei grupe de studenţi) şi 5 mici cabinete (fiecare cu o suprafaţă de 8,5 m2, pentru cadrele didactice)
  2. stiintific - de cercetare şi diagnostic - situat în clădirea "Pasteur", aripa de sud, la parter, unde există un laborator de citogenetică, un laborator de genetică moleculară şi un cabinet ambulator de genetică medicală

 Scurta harta a site-ului (SITEMAP):

  • Echipa noastra este formata din 8 profesionisti, ale caror informatii profesionale le regasiti in pagina ECHIPA.
  • Serviciile oferite de Catedra de Genetica Medicala, alaturi de tarifele practicate, se regasesc in pagina de SERVICII.
  • Programele DIDACTIC si STIINTIFIC sintetizeaza activitatea catedrei noastre si eforturile constante de imbunatatire, atat a curiculei, cat si a performatelor profesionale.

 Pentru a ne contacta, va rugam sa utilizati informatiile de contact de mai jos.